Bajai Digitális Helyismereti Gyűjtemény

 

Üdvözöljük helyismereti gyűjteményünkben!

Gyűjteményünk Baja helyismereti dokumentumait gyűjti és szolgáltatja digitális formában oktatási, kulturális célokra az érdeklődők számára.
Törekvésünk, hogy ezeket az elektronikus dokumentumokat minden lokálpatrióta számára elérhetővé tegyük. Ezzel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a város értékeit minél szélesebb körben ismerjék, növelve ezzel is a lakóhelyhez való kötődést, a helyi identitástudatot.
Ennek megvalósításában segítségünkre volt az Axiál Kft., Emel Kft., Ganz Traneselektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. és a Mogyi Kft..

Régi sajtó, aprónyomtatványok

Az adatbázisban régi bajai folyóiratok, aprónyomtatványok találhatók, melyeket lehetőséghez mérten folyamatosan bővítjük. Mindenekelőtt az 1945 előtti bajai sajtó, valamint a könyvtárunk képeslapgyűjteménye kap helyet. A feldolgozás, az állomány bővítése folyamatosan történik az adatbázisban. https://bajadig.opac3.monguz.hu

Plakátok

A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár munkatársai könyvtárunk plakát gyűjteményét is folyamatosan feldolgozzák és feltöltik a https://digital.kjmk.hu adatbázisba.

Könyvek, folyóiratok

A Hungaricana szolgáltatás elsődleges célja, hogy a nemzeti gyűjteményeinkben közös múltunkról fellelhető rengeteg kultúrkincs, történeti dokumentum mindenki számára látványosan, gyorsan és áttekinthető módon váljon hozzáférhetővé. Az adatbázis folyamatosan gazdagodó virtuális gyűjteményei a gyors ismeretszerzés mellett, a mélyebb feltáró kutatások követelményeinek is megfelelnek. https://hungaricana.hu

Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk!