Rólunk

Köszöntő

Kedves Látogatónk!

Üdvözöljük az Ady Endre Városi Könyvtár honlapján.

Észrevételeiket, javaslataikat a honlappal kapcsolatban az igazgato@bajaikonyvtar.hu email-címre várjuk.

Könyvtárunk elmúlt 25 éve képekben (pps, 25 MB): letöltés

 

Ady Endre Városi Könyvtár küldetés nyilatkozata

Könyvtárunk nyitottságával és sokszínűségével az esélyegyenlőség elvének figyelembevételével, több generációt megszólítva, biztosítja az olvasóközpontú működését.

Többnemzetiségű város műemléképületben funkcionáló intézményeként mindenki számára hozzáférhetővé tesszük sokoldalú szolgáltatásainkat.

Kiemelt értéket képviselnek gyűjteményeink: a helyismeret és a régi könyvek állománya.

Lépést tartunk a digitális jövő kihívásaival, a XXI. századnak megfelelő informatikai háttérrel, együttműködve legfontosabb partnerintézményeinkkel.

 

Jövőkép

Könyvtárunk az elkövetkezendő években is vezető szerepet tölt be az információt szolgáltató intézmények között. A régi könyvek és a helyismereti gyűjteményünk teljes feltárásával, digitalizálásával támogatjuk a múlt iránti érdeklődést. Városunk sokszínű kulturális életének egyik nélkülözhetetlen alapintézménye. Duna-parti iskolaváros részeként sokrétű együttműködést valósítunk meg az oktatási intézményekkel. Közösségépítő, valóságos és virtuális közösségi térként működünk, barátságos és inspiráló környezetben. Intézményünk tudásbázisként segíti az egyéni érvényesüléshez szükséges ismeretek megszerzését és a társadalmi beilleszkedést.