Bácskai Elektronikus Könyvtár (BEK)

Előszó

Van Baján egy maroknyi fiatal, kiket az irodalom szeretete, a szó, a gondolat, az emberi életet megszépítő megnyilatkozás ereje tart együtt 1967 óta. A Duna menti kisváros életének, a munkahelyek hétköznapjainak, és ünnepi vagy embert megindító nagy érzéseinek sajátosan egyéni megfogalmazói valamennyien.

Közülük többen nyilvánosság előtt is szóltak már, néhányan a biztató kezdet feszítő türelmetlenségével várják a visszajelzést üzenetükre. Talán a “névtelen senki” a “tízezer-diákos város” az “örökzöld remények” a “szikföldes szerelem” fiatal énekese, a hazát újmódon látó generáció tagja, ki a “madarak énekét” éppúgy gyűjti, versben megénekli, mint a “nemzeti játék” disszonáns, vagy a “konok hallgatás” a szemlélődés kritikai hangvételű problémáit.

Mégis elhivatott tettvágy és cselekvési készség biztató hangja szólal meg a környező világ és a saját életvágy bemutatása kapcsán műveikben: A “széllel szemben is” “hazát nemcsak önmagának” építő, a kisvárosi éjből a “világosságba” vezető műveik gondolatisága.

Baja,1980. szeptember

dr. Eördögh Endre


Copyright © 2006 – Szerkesztő: Pausch Róbert E-mail
A html formátumú művek másolása és közlése a szerző feltüntetésével engedélyezett,
a pdf formátumúaknál a szerző minden jogot fenntart!

Az interneten való megjelenés esetén kérjük tegyen egy linket (hivatkozást) a BEK-re!

A BEK-be való bekerüléshez töltse ki a biográfia adatlapot, csatoljon egy önéletrajzot, és fényképet!